Započelo obilježavanje obljetnice 100 godina postojanja HGSU Petar Milat

05a977f75c8bd421cf67e35678973f79 L

23. kolovoza s početkom u 20,30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana započelo je obilježavanje obljetnice 100 godina postojanja HGSU Petar Milat i to otvaranjem izložbe fotografija naše sumještanke Vesne Sulejmanović pod nazivom IZ MOJE PERSPEKTIVE. Otvaranje same izložbe započelo je govorom predsjednice udruge Petar Milat gospođom Tončicom Farac kao i autoricom izložbe Dijanom Ančić. Dirljivim riječima obratila se i sama autorica fotografija Vesna Sulejmanović. Večer je upotpunila i klapa Kanela s četiri izvedbe, a nakon toga su posjetitelji mogli uživati u Vesninim fotografijama koje su postavljene u maloj dvorani Doma kulture.

Značaj ove večeri je i taj što je upravo za potrebe izložbe na zgradi općine postavljena rampa za invalide. Zajedničkim snagama HGSU Petar Milat, udruge Vincenca, Radeža d.o.o. i Općine Blato otvorila su se životno kvalitetnija vrata svim osobama s invaliditetom. A da je dobro činiti dobro potvrđuje i činjenica da je Radež bez ikakve naknade upravo tu rampu odlučio pokloniti udruzi Vincenca na trajno korištenje.

Nadajmo se da će ovaj svijetli primjer slijediti i druge javne ustanove. Ako želite posjetiti izložbu možete to napraviti do 1. rujna utorkom i četvrtkom od 9.00 do 12.00 te ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18.00 do 19.00.

25.kolovoza i to s dvije izvedbe jedne u 20,30 te druge u 21,30 HGSU Petar Milat na Trgu dr.Franje Tuđmana izvela je svoj recitatorsko – dramski program PO BLASKI ZA DESPET – BLASKI VOLIN I GOVORIN. U ovom kratkom programu još jednom se željelo ukazati na značaj jezika, narječja i govora, njegovog čuvanja od zaborava kojem prijete današnje tuđice i strane riječi. I stoga s namjerom da se blaski govor njeguje i ne zaboravi ova dramska skupina pokušala je na gledatelje prenijeti upravo tu poruku. A gledatelji su uživali što svjedoči njihov smijeh i činjenica da se za obje izvedbe tražila karta više.

na vrh članka