Virtualna izložba "Meksiko bez Photoshopa" autorice Suzane Bosnić Majcenić

Virtualna izložba "Meksiko bez Photoshopa" autorice Suzane Bosnić Majcenić

Predstavljamo Vam virtualnu izložbu Meksiko bez Photoshopa autorice Suzana Bosnić Majcenić koja je objavljena na stranicama Knjižnica grada Zagreba.

https://issuu.com/knjinicegradazagreba/docs/meksiko_bez_photoshopa_pdf

„Unutarnja snaga izvornoga Meksika, surova u ogoljelosti, izražena je u fotografijama virtualne izložbe Meksiko bez Photoshopa autorice Suzane Bosnić Majcenić – u prikazima ljudi, egzistencijalnih situacija, ulica i fasada kuća, poetičnih u raskoši siromaštva. Meksiko izbliza/Meksiko iznutra privlačan je u ljepoti, ali i privlačan u odbojnosti, snažan u sili stvaranja i u sili razaranja, u erosu i tanatosu.

Suzana Bosnić Majcenić rođena je 1976. god. u Splitu. Odrastala je u Blatu na otoku Korčuli, a u Zagreb dolazi 1999. god. Dosad su u izdanju nakladničke kuće Funditus objavljene tri njezine knjige: zbirka kratkih priča Pod zemljom u velikim cipelama (2013.) i romani Tolba (2015.) i Gruba ljubav (2017.). Za roman Tolba dobila je stimulaciju Ministarstva kulture Republike Hrvatske za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2015. godini. Trenutno sa suprugom živi u Meksiku (Santiago de Querétaro).“ (
Ppreuzeto s Knjižnice grada Zagreba

na vrh članka