Predstavljanje knjige "Do pakla logora Bileća i natrag"

Do pakla logora Bileća i natrag
Do pakla logora Bileća i natrag

Na Trgu dr. F. Tuđmana 25. kolovoza, u organizaciji ustanove u kulturi Blatski fižuli, predstavljena je knjiga „Do pakla logora Bileća i natrag“, autora Zorana Tomaša.

Na početku predstavljanja minutom šutnje odana je počast svim žrtvama Domovinskog rata, poginulim i nestalim i Želimiru Žanetiću.

Zoran Tomaš je kao zapovjednik Policijske ispostave Vela Luka u listopadu 1991. godine sa svojim kolegama upućen na Dubrovačko ratište gdje je zarobljen te je sedamdeset dana zarobljeništva proveo u logoru Bileća.

„Do pakla logora Bileća i natrag” potresan je tekst o stradavanju policajaca i civilnih osoba koje su prošle torturu logora Bileća.

U knjizi autor govori o strahotama koje je proživio zajedno sa svojim kolegama, boli i poniženju, ali i o hrabrosti, odlučnosti i dostojanstvu te vjeri i nadi.

Knjigu su predstavili dr. sc. Dinko Radić i Tonći Padovan, prof. ukazavši na značaj knjige koja predstavlja dokument koji će svjedočiti istini.

Na kraju predstavljanja, autor Zoran Tomaš obratio se prisutnima objasnivši koje su mu bile pobude pri pisanju knjige uz zahvalu svima koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana, ali i svima koji su se odazvali predstavljanju.

Predstavljanje svojom pjesmom uveličala je muška klapa Kumpanji.

do pakla logora bileca 001

na vrh članka