Dogodilo se na današnji dan - Radio Blato započelo je svoj rad 3. rujna 1991. godine na 105,7 MGHz UKV područja

7ab716354432ee12f19b58c60471093b L

27. kolovoza 1991. godine održan je sastanak Savjeta mjesne zajednice Blato na kojemu je donijeta odluka o formiranju Kriznog štaba Mjesne zajednice.
Zadaci ovog štaba su da u sudbonosnim trenucima za našu domovinu koordinira sve aktivnosti usmjerene ka jačanju obrambene sposobnosti mjesta.

U nizu zadataka što ih je u tom smislu Krizni štab utvrdio jeste i pokretanje službe informiranja, koja bi pravodobnim obavještavanjem građana pridonijela sigurnosti i sposobnosti Blata za obranu. Na temelju ove odluke 30. kolovoza 1991. godine sastao se je inicijativni odbor za pokretanje emitiranja Radio Blata.
U ovaj odbor ušli su Rade Kaštropil, kao predsjednik, te kao članovi Marin Milat, Branko Prižmić, Ivan Telenta, Dražen Žuvela, Tomislav Padovan i Igor Brica. Na svom sastanku inicijativni odbor utvrdio je sastav ekipe Radio Blata. U njoj su svoja zaduženja dobili Rade Kaštropil, Frano Petković, Ivan Telenta, Marin Milat, Branko Prižmić, Dražen Žuvela, Tonči Padovan, Silvija Šeparović, Mirjana Sardelić, Igor Brica, Tomislav Padovan, Klaudija Mašković, Jasminka Bačić, Mirjana Bosnić i Fani Andrijić.

Radio Blato započelo je svoj rad 3. rujna 1991. godine na 105,7 MGHz UKV područja.

na vrh članka