Croatio iz duše te ljubim - Oluja 95

Croatio iz duše te ljubim - Oluja 95

Prije dva desetljeća, 5. kolovoza, hrvatske oružane snage u vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja” oslobodile su Knin i okupirane dijelove Republike Hrvatske. U spomen na ovu ključnu pobjedu u Domovinskom ratu, 5. kolovoza se diljem Lijepe naše slavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Tako je bilo i u Blatu gdje je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, općinski načelnik u ime Općine Blato i u ime svih Blaćana položio vijenac i zapalio svijeću na Spomen križ u groblju Sv. Križa, u spomen na sve stradale hrvatske branitelje u borbi za nezavisnost Hrvatske države.
U večernjim satima na Trgu dr. Franje Tuđmana održana je svečana proslava pod nazivom „Croatio iz duše te ljubim“. Proslavi su prisustvovali i članovi V.U. Kumpanjija koji su se netom vratili iz Knina gdje su sudjelovali u službenom dijelu programa proslave. Članovi V.U. Kumpanjija su tri dana hodali u nekolike etapa: Blato - Prigradica - Split - Klis - Sinj - Kijevo - Knin želeći time odati počast i priznanje svim hrvatskim braniteljima, poglavito poginulim braniteljima, sudionicima osloboditeljske akcije Domovinskog rata - Oluje!
Okupljene je prigodno pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Općine Blato Tonći Padovan, a u ime V.U. Kumpanjija vojvoda Vedran Šeparović.
Zajedničko druženje uz prigodni domjenak nastavljeno je uz klapu Dalmacija.

na vrh članka