Otvorena izložba Kumpanjija iz Blata na otoku Korčuli

Povodom obilježavanja 90. obljetnice utemeljenja Viteškog udruženja Kumpanjija Blato u Domu kulture 1. srpnja (subota) u 20:00 sati otvorena je izložba “Kumpanjija iz Blata na otoku Korčuli” u organizaciji i suradnji Gradskog muzeja Korčule i Viteškog udruženja Kumpanjija iz Blata.
Na početku programa zapjevala je klapa Rikordo (Blato), a zatim su se okupljenima obratili predsjednik Viteškog udruženja Kumpanjija Blato Tomislav Bačić i vojvoda Vedran Šeparović, a izložbu su otvorili Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja u Korčuli i Elsie Ivancich Dunnin, etnokoreolog, profesorica sa Sveučilišta UCLA u Los Angelesu.
Izložbi su nazočili načelnik Općine Blato Ante Šeparović, potpredsjednica Općinskog vijeća općine Blato Jelica Šeparović , te mnogobrojni kumpanjoli i tancarice.

Izložba je potpomognuta od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Općine Blato, Gradskog muzeja Korčula, Turističke zajednice grada Korčule i Viteškog udruženja Kumpanjija Blato.
Autorice koncepcije izložbe su: Elsie Ivancich Dunin i Sani Sardelić.
Viteško udruženje Kumpanjija Blato se zahvaljuje Gradskom muzeju Korčula, Radio Blatu s direktorom Emilijom Šeparovićem, Turističkoj zajednici Općine Blato, Blatskim fižulima ustanovi u kulturi, Arhivskom sabirnom centru Korčula Lastovo, Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu i Englesko društvo narodnih plesova i pjesama London ( English Folk Dance and Song Society at the Cecil Sharp House in London).

Izložba je otvorena svakim danom od 18:00-21:00 sat do 12. srpnja 2017.

Tekst : Viteško udruženje Kumpanjija Blato
Foto: naslovnica kataloga / Glavni javni nastup Kumpanjije u Blatu 1936, Foto Božić

na vrh članka