Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba Frane Franulovića "Plaža"

  • veličina pisma
Otvorena izložba Frane Franulovića "Plaža"

U maloj dvorani Doma kulture u sklopu programa XXV. blatskog ljeta, 5. kolovoza 2017. / subota/ na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja otvorena je izložba Frane Franulovića "Plaža" s kojom se obilježilo četrdeset pet godina od prve samostalne izložbe Frane Franulovića.

Program je započeo s pjesmom glazbenog sastava Diverso nakon čega su se na Trgu dr. Franje Tuđmana svima okupljenima obratili Tonći Padovan koji se osvrnuo na umjetnički put ovog blatskog akademskog umjetnika, istaknuo njegov doprinos u kulturnom životu Blata i zaželio mu puno uspjeha u daljnjem radu. Nakon Tonćija Padovana prisutnima se obratio i Frane Franulović koji se zahvalio svima na dolasku, ali i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u realiziranju izložbe i pozvao sve da razgledaju izložbu koja ostaje otvorena do 15. kolovoza.

Druženje je nastavljeno na Trgu dr. Franje Tuđmana uz glazbeni sastav Diverso.

Frane Franulović – Lukrić rođen je 1955. godine u Splitu, gdje je završio školu primijenjenih umjetnosti, a potom slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Mile Skračića.

Prvu samostalnu izložbu je imao u Kaštelima 1972. godine,a do danas je upriličio pedesetak izložbi u zemlji, Europi i Australiji.

Od 1976. živi i radi u Blatu gdje 1978. pokreće Likovni salon.

Tijekom boravka u Austriji tamošnja Akademija likovnih umjetnika prima ga u članstvo profesionalnih umjetnika. Do 2004. boravi u Njemačkoj, a od 2006. poslovno je vezan uz Trogir gdje likovno oprema hotel u bivšoj Duhanskoj stanici.

Počasni je član ULUPUK-a i osnivač LUT-a Likovne udruge Trogir.

Živi i radi na Prižbi, otok Korčula.