ODRŽANA 60. KUĆNA ZABAVA V.U. KUMPANJIJA I MUNDE

ODRŽANA 60. KUĆNA ZABAVA V.U. KUMPANJIJA I MUNDE

Vikend za nama protekao je u znaku Viteškog udruženja Kumpanjija koje je već tradicionalno prvi petak u veljači organiziralo Kućnu zabavu, ovu godinu šezdesetu po redu. Ulaznica je kao i uvijek neko starinsko jelo ili piće, a kako naglašavaju iz Udruženja najbitnija je „dobra volja, želja za druženjem uz jiće, piće, pjesmu i ples”.

Kućnu zabavu prigodno je otvorio predsjednik Viteškog udruženja Kumpanjija Tomislav Bačić koji se zahvalio članovima i prijateljima Viteškog udruženja Kumpanjija na spravljenim jelima i slasticama, te na očuvanju i promicanju izvornih blatskih običaja i kulinarske tradicije Blata.

Zahvaljujući članovima i prijateljima udruženja na 60. Kućnoj zabavi mnogobrojni posjetitelji mogli su degustirati 105 jela. A da bi Kućna zabava protekla u veselom raspoloženju pobrinuli su se članovi Viteškog udruženja Kumpanjije i klapa Veseljavci kojima su se u pjesmi pridružili svi prisutni.

A nakon Kućne zabave održane u petak, 1. veljače u nedjelju 3. veljače pod motom „Za svetoga Vlaha bi mlad, bi star, svak vaja da uzbala!” održane su munde u prostorijama Udruženja. Svi su bili pozvani da dođu, zaigraju i uzbalaju.

na vrh članka